Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina slujire arhierească în Duminica a IV-a din Postul Mare

Duminică, 29 martie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina – Paraclis Episcopal din Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit părinții consilieri Florin Ionescu, Laurențiu Mititelu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius – Gabriel Purcărea, preoți și diaconi.

Dialogul liturgic a fost întreținut de doi protopsalți ai Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit preot pe diaconul Constantin Gabriel Ciungu pe seama Parohiei Malu II, din Protopopiatul Urziceni.

A doua slujbă din Postul Mare, când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit un ușile închise, acces având doar slujitorii și obștea monahală a mănăstirii.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite, la ecteniile mare și întreită, cererile speciale pentru cei bolnavi, iar înainte de otpust Rugăciunea Specială pentru încetarea noii epidemii.

Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți în spațiul online, despre vindecarea fiului lunatic, despre puterea credinței în Mântuitorul Iisus Hristos, despre ajutorul pe care ni-l dă credința în urcușul nostru spiritual în perioada Sfântului și Marelui Post.

Se continuă măsura aceasta de prevenire pentru toți slujitorii din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, pentru protejarea credincioșilor și a sfințiților slujitori în contextul răspândirii cu noul coronavirus.

În perioada următoare slujbele din Episcopia Sloboziei și Călărașilor vor putea fi urmărite de către credincioșii Eparhiei pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live, platformă oferită de Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

Rămânem în legătură
Să începem