Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Prima slujbă arhierească fără credincioși la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina

     De sărbătoarea Bunei Vestiri, Miercuri, 25 martie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, unită cu Vecernia, la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina – Paraclis Episcopal.

     Sub protia Preasfinției Sale au slujit părinții consilieri Florin Ionescu, Laurențiu Mititelu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius – Gabriel Purcărea, preoţi şi diaconi.

     În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi în spațiul online, despre popasul duhovnicesc al Bunei Vestiri în călătoria noastră spirituală a Sfântului și Marelui Post, despre începutul lucrării de mântuire a neamului omenesc, despre harul pe care Dumnezeu ni-l dăruiește în această binecuvântată prăznuire, într-un moment de mare încercare pentru întreg neamul omenesc, pentru nădejde și credință în continuarea călătoriei spirituale în post și rugăciune.

     Dialogul liturgic a fost întreținut de doi protopsalți ai Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

     Prin mâna Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, s-a pogorât Harul Preasfântului Duh peste doi teologi, care vor sluji ca preoți ai altarelor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Astfel, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe teologul Constantin Gabriel Ciungu, urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Malu II, din Protopopiatul Urziceni, iar pe diaconul Mihai Liviu Amariei, l-a hirotonit preot pe seama Parohiei Zimbru, din Protopopiatul Lehliu.

     A fost prima slujbă din Postul Mare, când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit un ușile închise, acces având doar slujitorii și obștea monahală a mănăstirii.

     În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite, la ecteniile mare și întreită, cererile speciale pentru cei bolnavi, iar înainte de otpust Rugăciunea Specială pentru încetarea noii epidemii, înaintată de  Patriarhie.

     Măsura aceasta s-a aplicat tuturor slujitorilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, pentru protejarea credincioșilor și a sfințiților slujitori în contextul noilor măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

     În perioada următoare slujbele din Episcopia Sloboziei și Călărașilor vor putea fi urmărite de către credincioșii Eparhiei pe site-ul oficial www.sf-esc.ro, prin intermediul transmisiunilor live.

Rămânem în legătură
Să începem