Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

20 iulie 2012 – Hramul Bisericii Sfântul Ilie din Slobozia

Vineri, 20 iulie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia „Sfântul Ilie” din Protopopiatul Slobozia, cu ocazia sărbătoririi hramului.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat, preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîţ, Exarhul Mănăstirilor şi Schiturilor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, preacucernicul părinte consilier Gabriel Oproiu, preacucernicul părinte Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia, un sobor de preoţi şi diaconi. Pe lângă mulţime mare de credincioşi, la sărbătoarea Bisericii Sfântului Ilie, au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, județene şi centrale. Răspunsurile liturgice au fost date de câțiva membri ai Coralei “Sfîntul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

Cuvântul de învățătură la această sărbătoare a fost rostit de preacucernicul părinte arhidiacon Nicușor – Silviu Dascălu, care a vorbit despre viaţa şi misiunea jertfelnică, plăcută în faţa lui Dumnezeu, a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, despre puterea credinţei mărturisită de Sfântul Prooroc, exemplu de trăire a credinţei creştine pentru noi cei de azi.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii bisericii.

În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre marea evlavie pe care creștinii ortodocși o au pentru Sfântul Prooroc Ilie, care, potrivit Sfintei Tradiții va fi Înaintemergător al Mântuitorului Iisus Hristos la a doua Sa venire întru slavă.

L-a prezentat comunității parohiale pe noul slujitor al parohiei, preacucernicul arhidiacon Nicușor Silviu Dascălu, consilier eparhial, care împreună cu preoții slujitori va fi un izvor de lumină și fapte bune pentru credincioșii acestei parohii.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.