Noutăți

Răspopiții din Reviga promovați mincinos de ”Jurnalul de Ialomița” – DREPT LA REPLICĂ

DREPT LA REPLICĂ

Răspopiții din Reviga promovați mincinos de ”Jurnalul de Ialomița”

Cu multă indignare Episcopia Sloboziei și Călărașilor ia act, din nou, de atitudinea lipsită de etică profesională a ziarului local ”Jurnalul de Ialomița”, care în multiplele sale articole încearcă să facă doar o publicitate mincinoasă răspopiților din localitatea Reviga.

Tatăl minciunii este …

cel rău…

Este de notorietate faptul că răspopiții din Reviga, foști slujitori ai Bisericii Ortodoxe Române, mai înainte au primit harul cel dumnezeiesc de la Episcopul Sloboziei și Călărașilor, iar în urma unor ample anchete disciplinare s-a constatat că faptele lor reprobabile i-au lăsat lipsiți, de ceea ce au primit în dar de la arhiereu – harul preoției.

Astfel, prin decizia caterisirii, au redevenit ceea ce erau mai înainte de a fi hirotoniți – adică laici, fără puterea de a mai săvârși sfinte slujbe.

Într-un mod simplu spus – dacă avocatul este avocat prin acceptarea în barou, iar prin retragerea dreptului de a practica nu mai are această calitate, într-o societate în care există o responsabilitate a faptelor, și cu cei doi răspopiți din Reviga lucrurile sunt la fel, au fost preoți, iar în urma caterisirii nu mai sunt …

Și atunci … ca și acum …..

Și în alte situații, ”Jurnalul de Ialomița” a susținut cauza celor doi răspopiți din Reviga, inclusiv în ceea ce privește plângerea penală referitoare la salarizarea acestora în cadrul episcopiei, aspecte cercetate penal de organele judiciare ale statului. În acest sens, în urma anchetei penale, cauza a fost clasată, motivat printre altele și de faptul că, în fața procurorului, răspopitul C.P. a recunoscut că semnăturile de pe statele de plată erau ale sale și ale tatălui, mințind în reclamația făcută și astfel acuzațiile inițiale față de episcopie s-au dovedit nefondate.

Ca și atunci, și în acest articol publicat în ziua de joi, 9 mai 2019, ”Jurnalul de Ialomița”, precum o gazetă de tip sovietic, dă dovadă de lipsă de profesionalism și de rea credință în abordarea subiectului, și să vedem în concret de ce…

Lipsă de profesionalism …..

Nu a existat nici o solicitare scrisă din partea ziarului ”Jurnalul de Ialomița”, sau vreo deplasare a jurnalistului în cauză la sediul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, în vederea solicitării de informații pe marginea subiectului cimitirului parohiei din Reviga, și – după cum vom vedea, nici măcar o minimă informare pe acest subiect.

Iar faptul de a dezbate un subiect de o asemenea anvergură (cimitirul reprezintă un loc sacru pentru credincioșii ortodocși din Reviga), doar pe afirmațiile unui fost preot, exprimă o lipsă de profesionalism din partea ziarului.

Pe marginea adevărului documentat …..

Pentru noi, creștinii ortodocși, cimitirul reprezintă o valoare inestimabilă și de aceea acest bun sacru aparținând parohiei ”Adormirea Maicii Domnului” din Reviga nu este o ”ambiție”, ”un interes”, ”un subiect de presă”, fiind o manifestare a respectului datorat strămoșilor noștri, mărturisirii vieții lor – afirmarea valorilor peremptorii ale ortodoxiei credinței.

Cimitirul parohiei ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Reviga aparține de drept comunității parohiei ortodoxe, iar Episcopia Sloboziei și Călărașilor nu a întreprins nici o acțiune în a schimba acest lucru.

Dacă ”Jurnalul de Ialomița” ar fi realizat o documentare mai susținută, ar fi constatat faptul că parohia ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” din Reviga deține cimitirul încă din 1897, iar prin inventarul din anul 1962, Ministerul Cultelor și Artelor și-a însușit prin semnătură și a atestat inventarul parohiei, înscrisuri existente și la Arhivele Naționale din București (Fondul Ministerul Cultelor și Artelor).

Hotărârea nr. 24/16.08.1999 adoptată de Consiliul Local Reviga cu privire la însușirea cimitirului în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al comunei Reviga, reprezintă o vătămare gravă a dreptului de proprietate, cu atât mai mult cu cât autoritățile locale nu dețin documente în acest sens.

Afirmăm faptul că recunoașterea, de altfel firească, normală, a dreptului de proprietate al parohiei ortodoxe ”Adormirea Maicii Domnului” din Reviga, asupra bunului său sacru, folosit încă din 1897 și până în prezent, nu reprezintă o încălcare a vreunui drept afirmat de CEDO, dimpotrivă, o recunoaștere a unei stări de fapt, existentă în localitate de aproape două secole.

La final….

încă o dată…

 ….. ne exprimăm nedumerirea și o justificată îngrijorare, față de linia jurnalistică a ziarului ”Jurnalul de Ialomița”, care în acest caz nu dă dovadă doar de lipsă de profesionalism, ci și de rea credință și lipsă de respect față de proprii cititori, prin publicarea unor informații neverificate și lipsite de orice consistență.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

birpresesc@yahoo.ro


Distribuie:

Cele mai recente articole

Aplicații puse la dispoziție

Toate
Știri
Transmisiuni
Unelte
Cereri și Formulare
Îndrumător
Publicații
Din Arhive
Colinde TV
Colinde TV
Filme
Filme
Știri Seminar și Asociații
Știri Seminar și Asociații
Calendar Ortodox și Citiri Zilnice
Calendar Ortodox și Citiri Zilnice
Pelerini în Eparhie
Pelerini în Eparhie
Știri din Protopopiate
Știri din Protopopiate
Publicații Eparhiale
Publicații Eparhiale
Site-ul nostru, în perioada 2010-2021
Site-ul nostru, în perioada 2010-2021
Site-ul nostru, așa cum era în 02.01.2008
Site-ul nostru, așa cum era în 02.01.2008
Site-ul nostru, așa cum era în 08.03.2005
Site-ul nostru, așa cum era în 08.03.2005
Site-ul nostru, așa cum era în 04.10.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 04.10.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 18.07.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 18.07.2003
Site-ul nostru, așa cum era în 26.10.2001
Site-ul nostru, așa cum era în 26.10.2001
Cerere Examen Titularizare
Cerere Examen Titularizare
Cerere Binecuvântare Seminar
Cerere Binecuvântare Seminar
Cerere Binecuvântare Facultate
Cerere Binecuvântare Facultate
Cerere Binecuvântare Atestat
Cerere Binecuvântare Atestat
Live Episcopie
Live Episcopie
Live Urziceni
Live Urziceni
Calculator
Calculator
Știri Centrul Eparhial
Știri Centrul Eparhial
Știri din Parohii și Mănăstiri
Știri din Parohii și Mănăstiri
Sari la conținut