Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Duminica Floriilor la Mănăstirea Balaciu și mângâiere pentru beneficiarii Căminului de Seniori „Ing. Vadim Rusu”

21 aprilie 2019, în Duminica Floriilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte vicar eparhial, Arhimandritul Rafail, părinții consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Ionuț Butu, Protopop de Slobozia, părintele stareț, Protosinghelul Serafim, preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Marin – Marius Gelei, pe seama parohiei Tăușanca din Protopopiatul Oltenița, iar diacon pe domnul Daniel Procopovici, care va păstori ca preot credincioșii parohiei Răsimnicea din Protopopiatul Urziceni.

La momentul predicii, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenţi despre al şaselea popas al Postului Mare, Duminica Floriilor, intrarea în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos. A pus la inimă credincioşilor faptul că odată cu această Duminică începe Săptămâna Patimilor, o săptămână în care suntem chemaţi să participăm, să fim martori și mărturisitori ai Patimilor, Răstignirii pe Cruce, Morții și Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a cerut tuturor credincioşilor să se pregătească duhovniceşte pentru o autentică participare la „drama Golgotei”, spre întâmpinarea bucurie Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, nădejdea mântuirii noastre.

Preasfințitul Părinte Episcop a sfințit crenguțele de salcie, ce se vor împărți credincioșilor și a dăruit celor prezenți o iconiță.

Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezenți au dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială și misionară a Bisericii Ortodoxe suma de 1.120 de lei.

Este deja o tradiție, ca după Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre să viziteze beneficiarii Căminului de persoane vârstnice din localitatea Balaciu. Și de această dată, Preasfinția Sa a mers la beneficiarii centrului cu ramuri de salcie, felicitări de Paști și fructe, iar părinții și coriștii, care au însoțit pe Preasfinția Sa, au susținut un micro recital cu cântări din perioada Postului Mare și pricesne la Duminica Floriilor.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.