Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Nașterea Domnului. Slujire arhierească la Catedrala Episcopală din Slobozia

Sărbătoarea Nașterii Domnului a început în ajun, când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la slujba de Priveghere, săvârșită la Catedrala Episcopală din Slobozia.

Marți, 25 decembrie 2018, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Domnului, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a sute de credincioși.

Corala Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia a susținut dialogul liturgic.

Întâistătătorul Eparhiei noastre a împărtășit copiii și credincioșii prezenți la slujbă, care au primit dezlegare de la preotul duhovnic.

După împărtășirea sfințiților slujitori, preacucernicul părinte consilier Laurențiu Mititelu a dat citire Pastoralei de Crăciun „Hristos se naște,       slăviți-L!”, trimisă preoților și credincioșilor Eparhiei de Chiriarhul nostru.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii prezenți au primit câte o pastorală și o felicitare de Crăciun din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit credincioșilor despre Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, despre darurile pe care acest moment crucial din istoria mântuirii neamului omenesc le-a adus omenirii, despre pacea vestită de îngeri, despre pacea dumnezeiască, dăruită de Mântuitorul creației. 

Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru generozitatea arătată în Postul Nașterii Domnul față de familiile sărace din Slobozia. În urma colectei efectuate în această perioadă au fost ajutate 68 de familii sărace cu alimente specifice mesei de Crăciun.

 Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți: copii, tineri, adulți și seniori și le-a sărbători binecuvântate.

Rămânem în legătură
Să începem