Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Bucurie duhovnicească la hramul de toamnă al Catedralei Episcopale din Slobozia în prezența corului Academic Divina Armonie.

Ziua praznicală a început, Duminică, 30 septembrie 2018, când Preasfinția Sa a asistat la slujba de Priveghere la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia și a dus bucurie duhovnicească credincioșilor catedralei. 

Luni, 1 octombrie 2018, când Biserica Ortodoxa prăznuiește Acoperământul Preasfintei de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioarei Maria, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit Sfânta Liturghie, cinstind cel de-al doilea hram al Catedralei Episcopale din Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale, la Catedrala Episcopală din Slobozia au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinți consilieri, membrii ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți inspectori eparhiali, preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Academic „Divina Armonie” dirijat de domnul Marius Cristian Firca.

La acest moment de sărbătoare Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit preot pe Arhidiaconul Cristian – Ștefăniță Chiru, inspector la Sectorul Social – Misionar al Centrul Eparhial, pe seama Parohiei „Sfântul Evanghelist Matei” din Slobozia.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre însemnătatea sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, ocrotitoarea și maica noastră a tuturor, pururi rugătoare pentru toți creștinii că să dobândească pace sufletelor și trupurilor. La finalul predicii Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, i-a îndemnat pe toți creștinii să meargă la Referendumul pentru familie ce va avea loc pe 6 și 7 octombrie 2018.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori ai Catedralei.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat domnilor Rudolf Gradea și Gabriel Mușat Crucea Sloboziei în „Grad de Cavaler” pentru osteneala depusă în comunitatea locală dar mai ales grijă deosebită pentru Casa lui Dumnezeu.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, soborul de slujitori și toți credincioșii prezenți la slujbă s-au bucurat de un recital de muzică corală, susținut de Corul Academic „Divina Armonie” sub bagheta dirijorului Marius Cristian Firca.

Concertul de după Sfânta Liturghie a fost susținut cu ocazia Hramului de toamnă al Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia .

Rămânem în legătură
Să începem