Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și-a deschis porțile

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat luni, 10 septembrie 2018, la deschiderea Anului Şcolar la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

S-a format deja o tradiție ca deschiderea Anului Şcolar să aibă loc în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, unde s-a săvârșit slujba de Te-Deum.

S-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul anului școlar 2018-2019: „Educația – lumină pentru viață și bucurie de Centenar”.

Domnul deputat Andrei Pop a prezentat un mesaj la deschiderea anului școlar 2018-2019, reamintindu-și cu emoție de deschiderile de an școlar la care participa ca elev, dar și faptul că școala trebuie luată foarte în serios, pentru că ea este „primul job”.

Pe lângă elevi și părinți, în Catedrala Episcopală din Slobozia au fost prezenți reprezentanții autorităților centrale, județene și locale.

Preasfinția Sa a ţinut un cuvânt de bun venit pentru toți elevii Seminarului, a amintit de bursele lunare acordate de Episcopie elevilor cât şi de gratuitatea mesei elevilor care au media peste 8,00. A binecuvântat pe profesori şi pe elevi, a vorbit despre vocație, care este o primă condiție pentru elevul seminarist, şi i-a îndemnat să fie modele demne de urmat de către toți tinerii din Eparhie.

Pentru elevii din primul an școlar dar și pentru elevii din ceilalți ani, Preasfinția Sa a prezentat corpul profesoral.

Părintele Director Sebastian Marin a mulțumit Preasfinției Sale pentru binecuvântările arhierești și pentru grija pe care o poartă acestei instituții de învățământ teologic, despre modernizările aduse la căminul Seminarului, și clasele de curs. A trecut în revistă toate realizările elevilor seminariști din anul anterior, îndemnând pe cei care au intrat în clasa a IX-a să le urmeze exemplul. Dintre realizările cele mai importante ale seminariștilor, alături de buna promovabilitate la examenul de Bacalaureat, a amintit și de rezultatele deosebite ale tinerilor înscriși în cercul de pictură „Sfântul Pafnutie Zugravul”, înființat în anul școlar precedent și coordonat de doamna Victorița Berbec.

Rămânem în legătură
Să începem