Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Înainte-prăznuirea hramului parohiei „Sfântul Proroc Ilie” din Slobozia

Duminică, 15 iulie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat credincioșii prezenți ai parohiei „Sfântul Prooroc Ilie” – Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enașcu, Ioan Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, preoți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților județene și locale.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre minunea săvârșită de Dumnezeu „Tămăduitorul Suprem”, prin Fiul Său, asupra celor doi orbi și a unui mut din Capernaum, despre puterea credinței în Mântuitorul Iisus Hristos, despre bucuria de a auzi cuvântul: „Fie ție după credința ta”..

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

La împlinirea a 25 de ani de la întemeierea Episcopiei noastre, Preasfinția Sa a acordat distincția „Crucea Sloboziei” pentru clerici preacucernicului părinte paroh Victor Scurtu pentru activitatea jertfelnică depusă în parohie.

La sfârșitul slujbei preacucernicul părinte paroh Victor Scurtu a mulțumit Întâistătătorului Eparhiei noastre pentru dragostea și grija pe care o poartă Parohiei Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Slobozia.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii: prunci, copii, tineri, adulți și vârstnici prezenți la Sfânta Liturghie. 

Rămânem în legătură
Să începem