Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Sfânta Liturghie la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Grivița

Duminică, 08 iulie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din comuna Grivița, Protopopiatul Slobozia.

Programul liturgic a început cu slujba de întocmire a Sfintei Mese și sfințirea Proscomidiarului, urmată de Sfânta Liturghie, la care au participat preacuviosul părinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Ioan Florin Simion și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Slobozia, Ionuț Butu, preoți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

La momentul predicii Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre vindecarea slăbănogului din Capernaum, despre puterea credinței arătată de cei patru prieteni ai slăbănogului, despre puterea Mântuitorului Iisus Hristos de a ierta păcatele și a vindeca neputințele trupești, despre darul făcut de Mântuitorul Iisus Hristos Sfinților Apostoli și prin ei, prin succesiunea apostolică episcopilor si preoților de a ierta păcatele credincioșilor aici și acum.

Preasfinția Sa a oferit „Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor” doamnei Ana Miu, domnilor Cornel Nica și Vasile Damiean pentru implicarea acestora în ajutorarea parohiei.

Grupul de cateheză al parohiei a susținut un mic recital la momentul chinonicului.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a dăruit acestora câte o cruciuliță.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au primit binecuvântare de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfințită.

Rămânem în legătură
Să începem