Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Permanența Consiliului Eparhial din data de 20 iunie 2018

Miercuri, 20 iunie 2018, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

În deschiderea ședinței, Preasfinția Sa a dat cuvântul preacucernicului părinte consilier administrativ-bisericesc pentru a prezenta planul tematic abordat la întâlnirea consilierilor administrativi și a conducătorilor compartimentului personal – resurse umane din Patriarhia Română, organizată la Mănăstirea Caraiman, în perioada 11-13 iunie 2018.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse, iar Permanența Consiliului Eparhial a aprobat următoarele:

S-au aprobat mișcări de personal clerical în cadrul parohiilor Eparhiei.

S-a aprobat hirotonia întru preot a preacucernicului părinte diacon onorific Laurențiu Marian Dobre, de la Catedrala Episcopală ,,Înălțarea Domnului” din Municipiul Slobozia. Părinte va fi numit preot misionar, în cadrul Protopopiatului Călărași.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale din cadrul Eparhiei.

–                    Pentru Parohia Belciugatele, Protopopiatul Lehliu, s-a aprobat achiziționarea și montarea unei catapetesme din lemn de stejar sculptat la biserica parohială;

–                    Pentru Parohia Gălbinași, Protopopiatul Oltenița, s-a aprobat construirea unei anexe în curtea bisericii parohiale, care va cuprinde o cameră depozitare și grup sanitar. Construcția se va face din cărămidă, acoperișul din tablă, geamuri termopan și ușile din metal;

–                    Pentru Parohia Brătășanu, Protopopiatul Lehliu, s-a aprobat începerea lucrărilor de înlăturare a igrasiei la biserica parohială.

Au fost aprobate mai multe ajutoare financiare pentru cazuri medicale deosebite din fondurile destinate pentru aceste situații urgente.

Rămânem în legătură
Să începem