Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Prima conferinţă pastoral – misionară din anul 2018 a preoţilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Joi,  7 iunie 2018, a avut loc prima Conferinţă pastoral-misionară din acest an, care în prima parte a purtat titlul „2018 – Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”, iar în a doua parte s-a abordat tema propusă de Episcopia Sloboziei și Călărașilor: „Anul Familiei Creștine”, care a reunit toţi preoţii din cele șase Protopopiate ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu, Slobozia, Urziceni și Fetești.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la slujba de Te Deum de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, din municipiul Călăraşi, ulterior, toţi clericii, deplasându-se la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi.

În cuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despre cele două teme ale Conferinței preoțești îndemnând preoții să conștientizeze importanța subiectelor abordate, vorbind credincioșilor despre ele și obligația morală de participa la viitorul Referendum pentru susținerea Familiei Creștine.

Conferința a reunit toți preoții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor la Sala Barbu Știrbei a Consiliului Județean Călărași, și a avut ca invitați doi conferențiari de excepție și anume pe : preacucernicul părinte Prof. Dr. Ioan Moldoveanu și preacucernicul părinte Prof. Dr. Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

După susținerea referatelor au urmat discuții pe baza celor două teme prezentate.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.