Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Hramul Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului”. Ziua eroilor sărbătorită la Slobozia

Ziua prăznuirii Înălţării Domnului, când Catedrala Episcopală din Slobozia şi-a sărbătorit hramul, programul zilei a debutat cu slujba Vecerniei, unde a slujit Preasfinţitul Părinte Vincențiu.

A doua zi, joi, 17 mai 2018, Preasfinția Sa, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de părinţi consilieri ai Centrului Eparhial şi de un sobor ales de preoţi şi diaconi.

La acest moment de sărbătoare Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Gheorghe Marius Alexandru, urmând să păstorească ca preot comunitatea parohială din Pelinu, Protopopiatul Urziceni.

La vremea predicii Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre marea prăznuire a Înălţării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în Biserica Ortodoxă Română este şi pomenirea eroilor neamului.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale.

Începând cu ora 12:00, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşii prezenţi la slujbă, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărzii militare.

În cadrul acestei manifestări Corul Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și Grupul de cateheză „Speranța” al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Slobozia au susținut un concert de cântece patriotice .

Tot în această zi, la orele 14:00, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la vernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a XII-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări. Premiile evenimentului a fost realizate cu sprijinul Protopopiatului Slobozia și al Municipiului Slobozia.

Cetatea Sloboziei sărbătorește 50 de ani de la declararea oficială ca municipiu, dar mai ales că municipalitatea a ales ca zi a municipiului, ziua Înălțării Domnului.

Preasfinţia Sa a împărţit daruri tuturor copiilor prezenţi la acest vernisaj.

Rămânem în legătură
Să începem