Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Preasfințitul Vincențiu a târnosit biserica parohială din Curătești

Duminică, 13 mai 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut un popas duhovnicesc în localitatea Curătești, din Protopopiatul Oltenița, pentru a târnosi (sfinți) noua biserică parohială, având ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat și au sfințit lucrările exterioare ale lăcaşului de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea sluji în condiţii canonice Sfânta Liturghie.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părintele protopop Marian Necula, Protopop de Oltenița și preacucernicul părinte protopop Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre vindecarea orbului din naștere, despre Iisus Hristos, Lumina Lumii, despre îndemnul Mântuitorului: Eu sunt Lumina Lumii, cel ce-Mi urmeaza Mie nu va umbla în întuneric

A felicitat preotul paroh și binefăcătorii care s-au implicat in ridicarea acestui Sfânt Lăcaș și a dăruit o Cruce de Binecuvântare.

Preasfinția Sa a acordat prin hirotesie rangul de sachelar preotului paroh Mircea Surcel pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și pentru lucrările săvârșite la sfânta biserică, iar domnilor Nicușor Constantinescu și Manole Vasile Laurențiu le-a dăruit câte o „Medalie Aniversară” pentru implicarea lor în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la parohie.

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Preasfinţia Sa a cercetat biserica parohiei „Odaia Vlădichii” care este în lucrări de restaurare.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.