Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Duminica Floriilor la Mănăstirea Balaciu

1aprilie 2018, în Duminica Floriilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu asăvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu.

Subprotia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte vicar eparhial, ArhimandritulRafail, părinții consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, NicușorSilviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Ionuț Butu,Protopop de Slobozia, părintele stareț, Protosinghelul Serafim, preoţi şidiaconi.

Lamomentul predicii, Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre al şaseleapopas al Postului Mare, Duminica Floriilor, intrarea în Ierusalim aMântuitorului Iisus Hristos. A pus la inimă credincioşilor faptul că odată cuaceastă Duminică începe Săptămâna Patimilor, o săptămână în care suntem chemaţisă participăm, să fim martori și mărturisitori ai Patimilor, Răstignirii peCruce, Morții și Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

PreasfinţitulPărinte Episcop Vincenţiu a cerut tuturor credincioşilor să se pregăteascăduhovniceşte pentru o autentică participare la „drama Golgotei”, spreîntâmpinarea bucurie Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, nădejdea mântuiriinoastre.

PreasfințitulPărinte Episcop a sfințit crenguțele de finic, ce se vor împărți credincioșilorși a dăruit celor prezenți o iconiță.

Estedeja o tradiție, ca după Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre săviziteze beneficiarii Căminului de persoane vârstnice din localitatea Balaciu.Și de această dată, Preasfinția Sa a mers la beneficiarii centrului cu ramuride finic, iconiţe și fructe, iar părinții care au însoțit pe Preasfinția Sa au susținutun micro recital cu cântări din perioada Postului Mare și pricesne la DuminicaFloriilor.

Rămânem în legătură
Să începem