Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Slujbă arhierească la Biserica Monument Istoric din Armășești

SlujbăArhierească la o parohie monument istoric de categoria A

Duminică,18 februarie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent înmijlocul credincioşilor din parohia Armășești, monument istoric, din ProtopopiatulUrziceni unde a slujit Sfânta LiturghieArhierească.

Subproția Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinţi consilieri DanielFlorin Enașcu, Florin Ionescu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop AurelBerbec, preoţi şi diaconi.

Corulrestrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia,dirijat de părinte Cătălin Stanciu, adat răspunsurile liturgice.

Reprezentanțiiautorităților locale au fost prezenți alături de numeroși credincioși la sfânta slujbă.

Unnou giulgiu pentru Sfânta Masă

Unul dintre cele mai importante momente aleacestei slujbe,a fost îmbrăcarea cu giulgiunou a Sfintei Mese slujbăce a consacrat altarul de jertfă al bisericii, monument istoric.

PS Vincențiu. Cuvântde învățătură despre Postul ce urmează

PreasfinţitulPărinte, în cuvântul de învățătură, a vorbit despre urcușul duhovnicesc care sedeschide în fața noastră timp de șapte săptămâni, despre postul plăcut luiDumnezeu la care ne cheamă Mântuitorul Iisus Hristos, despre bogăția de har pecare o primim în această perioadă binecuvântată a Sfântului și Marelui Post.

Cuaceastă ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom pe părintele Ion Ștefan pentruactivitatea depusă în cadrul comunității parohiale și a daruit bisericii o Cruce pentru Sfânta Masă și DomnilorGheorghiță Gheorghe și Ionuț Birișu câte o Biblie pentru binefacerile aduse acesteiparohii.

PreasfințiaSa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a dăruit fiecaruicopil câte o cruciuliță și câte o carte de rugăciuni pentru copii.

După terminarea Sfintei Liturghii,Preasfinția Sa înconjurat de soborul de slujitori au săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și slujitori ai acestei parohii

ISTORICUL BISERICII.

Lăcașul de cult estemonument isotric și este încadrat in categoria A.

Biserica este aşezatăîn centrul istoric al satului, în imediata vecinătate a Grupului Şcolar„Iordache Zossima“, una dintre primele şcoli agrare din România. Biserica estemonument istoric şi a fost ctitorită în anul 1778, de către căpitanul Ioniţă Nenişor, în loculunei biserici de lemn, construit de logofătul Dinu Raneti. Paharnicul Gheorghe(Iordache) Zossima, proprietarul moşiei Armăşeşti şi secretar al MitropolieiUngrovlahiei, a refăcut, în anii 1859-1860 biserica în forma păstrată pânăastăzi.

Rămânem în legătură
Să începem