Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

S-a cântat Hora Unirii la Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (24 ianuarie 2018)

Miercuri,24 ianuarie 2018, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei ConsiliuluiEparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop [https://ro.wikipedia.org/wiki/Vincențiu_Grifoni] [https://ro.wikipedia.org/wiki/Vincențiu_Grifoni] Vincenţiu [https://ro.wikipedia.org/wiki/Vincențiu_Grifoni] ,în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

Ziua de 24 ianuarie are o semnificațieaparte pentru români deoarece acum 159 de ani s-a realizat Mica Unire – UnireaPrincipatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza.

Permanenţei Consiliului Eparhial a avutpe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral – misionareşi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelordin cuprinsul Episcopiei noastre.

S-acântat Hora unirii la Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (24ianuarie 2018)

Ședința de lucru a început cu intonareacântecului „Hora Unirii” de către toți membrii Permanenței Consiliului Eparhial. Hora Unirii este o poezie scrisă de VasileAlecsandri, publicată pentru prima dată sub titlul original „Hora Unirei”.Se cântă mereu pe data de 24 ianuarie, când s-au unit Moldova și ȚaraRomânească, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Muzica a fost compusă deAlexandru Flechtenmacher.

Primul punct pe ordinea de zi a fost stabilirea măsurilor ce seimpun pentru buna desfășurare a lucrărilor ședinței Consiliului Eparhial și alAdunării Eparhiale, care vor avea loc în ziua de joi, 25 ianuarie 2018.

În ședința de lucru a Permanenței ConsiliuluiEparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal clerical în cadrul mănăstirilor Eparhiei Sloboziei șiCălărașilor.

Dintre hotărârile adoptate în ultimele ore, dePermanenţa Consiliului Eparhial a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, amintimîn mod special aprobarea unor serii de lucrări după cum urmează:

vPentru Parohia Drajna, din Protopopiatul Călărași, s-aaprobat racordarea la rețeaua de gaze naturale și instalarea unei centraletermice capacitate 35kw în biserica parohială;

vPentru Parohia Roseți II, din Protopopiatul Călărași, s-aaprobat întocmirea cererii de finanțare și implementarea proiectului cu sprijinfinanciar prin Programul Național de Dezvoltare Rurală „Pictură murală din nouîn tehnica frescă, de la Biserica cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul, comunaRoseți, județul Călărași”.

Permanenţa ConsiliuluiEparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a aprobat mai multeajutoare financiare în valoare de 4.000 lei financiare pentru cazuri medicaledeosebite.

Rămânem în legătură
Să începem