Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Parohia Misionară Stațiunea Mărculești a primit daruri din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu

Duminică,21 ianuarie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârșit SfântaLiturghie la parohia misionară Stațiunea Mărculești din cadrul ProtopopiatuluiFetești.

Părințiconsilieri au slujit sub protia Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu

Subprotia Preasfinţiei Sale, la slujbă au slujit preacucernicii părinţi consilieriDaniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Ioan Florin Simion, Nicușor SilviuDascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Marian Pătărlăgeanu,Protopop de Fetești, preoţi şi diaconi.

Ungrup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” dinSlobozia, dirijat de părintele profesor Cătălin Stanciu, a dat răspunsurile,armonizând dialogul liturgic.

PS Vincențiupredică despre vameșului Zaheu. Puterea harului dumnezeiesc de a schimba un sufletcopleșit de păcat.

Încuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Preasfinția Sa a vorbitdespre puterea pocăinței, puterea harului dumnezeiesc de a schimba un sufletcopleșit de păcat și a-l întoarce la Hristos. În pericopa evanghelică citităavem exemplul vameșului Zaheu, care prin întâlnirea cu Hristos a cunoscut oschimbare radicală afirmând „Doamne, jumătate din averea mea o dau săracilor…”.

PreasfințiaSa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a binecuvântat toțicredincioșii prezenți la slujbă.

Preotul ParohieiMisionare Stațiunea Mărculești a primit un rang bisericesc

Cuaceastă ocazie, Preasfinția Sa a acordat prin hirotesie rangul de sachelarpreotului paroh Ciprian Marian Piperea, pentru lucrarea rodnică săvârșită laaceastă biserică.

ArhipăstorulSloboziei și Călărașilor a dăruit Parohiei Stațiunea Mărculești două SfinteCruci de binecuvântare cu suport pentru Sfânta Masă.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.