Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

PS Vincențiu a savarsit Sfânta Liturghie Arhierească în a doua Duminică din Postul Nașterii Domnului

In a doua Duminică din Postul Nasterii Domnului, astazi, 26 noiembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a fost prezent înmijlocul credincioşilor din parohia Modelu [https://lacasuriortodoxe.sf-esc.ro/protopopiatul-calarasi/489-modelu.html] , Protopopiatul Călărași [https://protoieriacalarasi.ro/] , pentru a săvârși Sfânta Liturghie Arhierească.

Subprotia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujitpreacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, FlorinIonescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucerniculpărinte protopop Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași preoţi şi diaconi.

PS Vincentiu a vorbit credinciosilor din Modelu, despre tanarul dregator din pericopa evanghelicaÎncuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa e explicat pericopa evanghelică despretânărul dregător care dorea viaţa veşnică, despre îndemnul adresat deMântuitorul Iisus Hristos de a se lepăda de robia bunurilor materiale şi de a-Iurma Lui, îndemn pe care Sfânta noastră Biserică ni-l face şi nouă în perioadaPostului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Colectadestinată persoanelor aflate în dificultate a continuat și în Duminica aceasta,credincioșii prezenți oferind darul lor în sumă totală de 954 lei, sumăfolosită de comunitatea parohială pentru ajutorarea celor în nevoie.

Preasfințitul Parinte Vincentiu a împărtășit toți copiii prezenți și credincioșii care au primit dezlegarede la duhovnic.

Copiiiprezenți la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfințitului PărinteEpiscop Vincențiu cruciulițe. DupăSfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Totîn această zi, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu [https://ro.wikipedia.org/wiki/Vincențiu_Grifoni] a cercetat parohiileModelul Nord și Roseți II care au îndesfășurare lucrări de pictură.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.