Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Pe SF-ESC.RO, duminica: LIVE Conferinta Nationala cu autorul celei mai complete biografii a Pr. Arsenie Boca, de la 17:00

Duminica, 26 noiembrie – Duminica a 30-a dupa Rusalii – in care sunt cinstiti Sfintii Cuviosi Alipie Stalpnicul, Nicon si Stelian Paflagonul, cu binecuvantarea PS Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, in programul tv aflat in paginile Retelei Web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor ( www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro] , si pe site-urile protopopiatelor si ale bisericilor din eparhie ), poate fi urmarita in direct Conferinta Nationala sustinuta de autorul celei mai complete biografii a Pr. Arsenie Boca, de la 17:00.

Seara duhovniceasca este organizata de Parohia „Miron Patriarhul”, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, Protoieria Sectorului 1, în parteneriat cu Centrul de Cercetări Științifice Interdisciplinare „Dumitru Stăniloae” al Universității „Valahia” din Târgoviște (CCSIDSUVT) și cu Fundația Ecumenică „Pro Axe Mundi”.

Conferinta care va fi transmisa in direct poarta numele: Jertfă și mărturisire creștină în timpul regimului comunist-ateu din România, fiind sustinuta de Drd. Florin Dutu.

Cu binecuvantarea PS Vincentiu: Conferinta Nationala cu Drd. Florin Duțu, LIVE pe sf-esc.roPortretele pe care conferinta urmareste sa le traseze, aparute deja pe afisul de prezentare a evenimentului, sunt: Părintele Dumitru Stăniloae (1903-1993), Profesorul Nichifor Crainic (1889-1972) si Părintele Arsenie Boca (1910-1989).

Evenimentul științific și cultural-artistic, ce va avea loc duminică, 26 Noiembrie 2017, începând cu orele 17:00, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” (Strada Iani Buzoiani Nr. 2, Sector 1, București) va cuprinde o Conferință Națională susținută de Drd. Florin Duțu, autorul celei mai complete biografii a Părintelui Arsenie Boca, urmată de un concert de muzică psaltică, susținut de Grupul „Tronos” al Patriarhiei Române, condus de Pr.Arhid. Mihail Bucă – precizeaza Prof.Univ.Dr. Gheorghe F. Anghelescu.Transmisiunea in direct a evenimentului organizat de Pr. Ioan Traian Diaconu, Paroh al Bisericii „Miron Patriarhul”, și de Prof.Univ.Dr. Gheorghe F. Anghelescu, Directorul CCSIDSUVT, se înscrie în seria de manifestări desfășurate în cadrul Patriarhiei Române în acest an, cu scopul comemorării Patriarhului Justinian Marina și apărătorilor Ortodoxiei ce au pătimit și s-au jertfit la noi în țară pentru dreapta credință în timpul regimului comunist.

Episcopia Sloboziei si Calarasilor si Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe® sunt parteneri media oficiali al evenimentului si vor transmite in direct conferinta „Jertfă și mărturisire creștină în timpul regimului comunist-ateu din România”, in aceasta duminica, de la ora 17:00., din Biserica ctitorie a Reginei Maria, cu hramul Sfanta Maria si Miron Patriarhul [ https://bisericasfmariamironpatriarhul.ro/ [https://bisericasfmariamironpatriarhul.ro/] ].

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.