Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Înainte prăznuirea hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia

(FOTO: Înainteprăznuirea hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia și IcoanaFăcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia)

5noiembrie 2017, în Duminica a XXII-a după Rusalii, Preasfinţitul PărinteVincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi dinSlobozia, slujbă ce prevestește hramul de toamnă al străvechiului așezământmonahal din cetatea Sloboziei.

În aceste zilela MĂNĂSTIREA SFINȚII VOIEVOZI DIN SLOBOZIA se află Icoana Făcătoare de Minunia Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia.

Subprotia Preasfinției Sale, l-a MănăstireaSfinții Voievozi din Slobozia au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicareparhial și starețul mănăstirii, preacuviosul părinte Arhimandrit Macarie,starețul Mănăstirii Rohia preacucernici părinți consilieri, părinţi stareţi,preoţi şi diaconi.

CorulSeminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurileliturgice la Sfânta Liturghie săvârșită MănăstireaSfinții Voievozi din Slobozia.

Credincioșilorși pelerinilor veniți la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia au ascultat cuvântulde învățătură al Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu

Încuvântul de învăţătură adresat credincioșilor și pelerinilor veniți la MănăstireaSfinții Voievozi din Slobozia, Preasfinţia Sa, a explicat sensul duhovnicesc alpericopei evanghelice despre bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr,îndemnând credincioșii ca din timpuldăruit nouă de Dumnezeu în această viață prin fapte bune, să zidească viațaviitoare, în Împărăția lui Dumnezeu; să fie generoși cu cei în nevoie și înnecazuri, așa cum și Dumnezeu este generos cu fiecare dintre noi, prin darurileSale. Preasfințitul Chiriarh a chemat credincioșii să vină și miercuri, 8noiembrie 2017, în ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Soborul SfințilorArhangheli Mihail și Gavriil”, când va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către PreasfințitulPărinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul PărinteVincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, începând cu ora 09:00. La slujbăvor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial,preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor șipreoți din municipiul Slobozia.

EpiscopiaSloboziei și Călărașilor are, de astăzi, un nou slujitor

Încadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonitdiacon pe tânărul teolog Daniel Ion, care va păstori ca preot în comunitateaparohială Piersica din Protopopiatul Slobozia.

Cine a primitdin partea Preasfinţitului Vincenţiu distincția Crucea Sloboziei, pentru preoți?

Cuaceastă ocazie Preasfinția Sa a acordat distincția Crucea Sloboziei, pentrupreoți, Arhimandritului Macarie, starețul Mănăstirii Rohia, ca semn alaprecierii și mulțumirii pentru odorul de mare preț adus în Eparhia noastră, Icoana Făcătoare de Minuni a MaiciiDomnului.

Toţicredincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a MaiciiDomnului de la Mănăstirea Rohia, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până Joi,9 noiembrie 2017.

Rămânem în legătură
Să începem