Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Preasfințitul Vincențiu a târnosit biserica parohială din LĂCUSTENI

(FOTO: Târnosireabisericii parohiale din localitatea Platonești)

Duminică,29 octombrie 2017, Preasfinţitul PărinteEpiscop Vincențiu a făcut un popas duhovnicesc în localitatea LĂCUSTENI, comuna Platonești, dincadrul Protopopiatului Fetești pentru a târnosii (sfinții) biserica parohială,având ca ocrotitori spirituali pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, undes-au realizat ample lucrări de renovare, consolidare și refacerea veșmântuluipictural.

Biserica dinLăcusteni: lucrări de mare amploare.

ÎntâistătătorulEparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat și ausfințit lucrările exterioare ale lăcaşului de cult din localitatea Lăcusteni. Unul dintre cele mai importante momente aleacestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul dejertfă, pentru a se putea sluji în condiţii canoniceSfânta Liturghie, urmată de sfinţirea veşmântului pictural şi a catapetesmei.

PS Vincențiu asăvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Parohială din Lăcusteni, în conjurat deun ales sobor.

Subprotia Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, s-a săvârșit SfântaLiturghie, la care au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicareparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, FlorinIonescu, Cristi Gavrilă, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea,preacucernicul părintele protopop Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești,preoţi şi diaconi.

PS Vincențiu a explicatsensul duhovnicesc al pericopei evanghelice

Încuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a explicat sensul duhovnicesc alpericopei evanghelice despre vindecarea femeii, care de 12 ani avea o suferințăfoarte mare, doar prin atingerea de Mântuitorul și despre învierea fiicei luiIair, despre puterea credinței în Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorulsufletelor și trupurilor noastre.

PS Vincențiu aacordat acte de cinstire preotului paroh din Lăcusteni și primarului

PreasfințiaSa a acordat preacucernicului părinte paroh Adrian Radu de la parohia Lăcusteni,prin hirotesie, rangul de iconom pentru activitatea depusă în cadrulcomunității parohiale și pentru lucrările săvârșite la sfânta biserică.

PreasfințiaSa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară”, domnului primar FlorinelNegraru pentru implicarea sa în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat laparohie.

Daruri pentrucopiii din Parohia Lăcusteni

Copiiicare au participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în localitatea Lăcusteni, auprimit din partea Preasfinției Sale cruciulițe.

Șansă unicăpentru mulți dintre locuitorii din localitatea Lăcusteni

Lasfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut ocazia de a trece prin SfântulAltar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă aParohiei Lăcusteni, nou sfinţită.

DupăSfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți laSfânta Liturghie, dar și toți locuitorii localității Lăcusteni.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.