Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Credincioșii din Smirna s-au bucurat de prezența PS Episcop Vincențiu

Duminică,8 octombrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent înmijlocul credincioşilor din parohia Smirna, Protopopiatul Slobozia, unde a slujitSfânta Liturghie Arhierească la Biserica parohială cu hramul „Adormirea MaiciiDomnului”.

Sfânta LiturghieArhierească la Parohia Smirna: participanții la eveniment

Subprotia Preasfinției Sale, la evenimentul desfășurat în comunitatea credincioșilordin Smirna, au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucerniciipărinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascăluși Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ionuț Butu, preoţi şi diaconi.

Reprezentanțiiautorităților locale și județene au fost prezenți alături de numeroși credincioși la sfânta slujbă.

Răspunsurilela strană au fost date de un grup de elevi ai Seminarului Teologic „SfântulIoan Gură de Aur” din Slobozia.

PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu vorbește credincioșilor

Încuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică a zileişi a vorbit despre învierea fiului văduvei din Nain, despre chemarea pe careMântuitorul o face prin cuvintele: „Tinere, ție îți zic, scoală-te!” tuturorcopiilor și tinerilor Sfintei noastre Biserici de a urma Cuvântul EvanghelieiVieții, de a-i urma lui Hristos „Calea, Adevărul și Viața”.

Chiriarhullocului, sub a cărui arhipăstorire se află Parohia Smirna, a împărtășit copiiiprezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare dela duhovnic.

Preasfințitulpărinte Episcop Vincențiu a felicitat grupul de cateheză al parohiei, care aususținut un mic concert la vremea Chinonicului.

PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu a acordat acte de cinstire slujitorilor și ctitorilor

PreasfințiaSa a acordat preacucernicului părinte paroh Marian Ion de la parohia Smirna,prin hirotesie, rangul de sachelar pentru activitatea depusă în cadrulcomunității parohiale.

PreasfințitulPărinte Episcop a acordat Medalia aniversară a Episcopiei Sloboziei șiCălărașilor, domnului primar Vasile Stroe și domnului inginer Adrian Georgescupentru implicarea în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la parohie.

Doamnaprofesoară Georgica Voinea, coordonatoarea grupului de cateheză a primit dinpartea Preasfinției Sale o Sfânta Scriptură ca semn al binecuvântării pentruosteneala depusă.

DupăSfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Ierarhul, împreună cu soborul de slujitori, asăvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori șibinefăcători ai comunității parohiale din localitatea Smirna.

Copiicare au participat la Sfânta Liturghie, săvârșită la Smirna, au primit dinpartea Preasfinției Sale cărticele de rugăciuni și cruciulițe.

(Înalbumul foto aflat în partea de sus a articolului de față, găsiți mai multeimagini surprinse, pe rând, la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită dePreasfințitul Părinte Episcop Vincențiu la Parohia Smirna din Protopopiatul Slobozia.)

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.