Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Localitatile Tudor Vladimirescu, Statiunea Marculesti si Perisoru II, vizitate de PS Episcop Vincentiu

(FOTO: Vizite in parohia Tudor Vladimirescu, parohia Statiunea Marculesti si in Parohia Perisoru II)

În ziua desâmbătă, 30 septembrie 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a cercetatbiserica parohiei de gradul III Tudor Vladimirescu.

Tudor Vladimirescu, Calarasi: vizita PS Parinte Vincentiu, la biserica parohiala

Biserica parohiei Tudor Vladimirescu se află în curs derepictare. Satul Tudor Vladimirescu, in care se afla biserica cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavriil, a fost întemeiat în perioada interbelică. Pe atunci, satul de astazi, Tudor Vladimirescu, s-a numit Ioan Lahovary.

Incepand cu anul 1948, autorităţile comuniste au schimbat numele din Ioan Lahovary, in cel actual. Satul Tudor Vladimirescu se afla in comuna Perisoru, judetul Calarasi, la limita cu judetul Ialomita.

Pictura bisericii din Tudor Vladimirescu fusese realizată în tempera, în timpul regelui Carol al II-lea, sub păstorirea Patriarhului Miron Cristea şi sub ocrotirea Episcopului Gherontie Nicolau al Constanţei.

Statiunea Marculesti, Calarasi, a primit vizita Episcopului Sloboziei si Calarasilor

Tot in ziua de sambata, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a cercetat, de asemenea, biserica parohiei misionare Stațiunea Mărculești. Biserica Statiunea Marculesti se afla la intrarea în Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Mărculeşti, pe Drumul Naţional (DN 3 A), la distanţa de 33 Km de Călăraşi.

Numarul de familii din Statiunea Marculesti, care apartin de aceasta sfanta biserica, este de aproximativ 70 de familii. Biserica Parohiei Statiunea Mărculești, are hramul Sfântul Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, iar satenii se bucura de o biblioteca pe care parohia o are functionala.

Parohia Staţiunea Mărculeşti a luat fiinţă ca urmare a solicitării enoriaşilor din Staţiunea Mărculeşti, în anul 2001. Piatra de temelie a fost pusa de către Episcopul Dr. Damaschin al Sloboziei şi Călăraşilor, la iniţiativa domnului dr. ing. Tudoran Dumitru, director la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Mărculeşti.

Perisoru, Calarasi: PS Episcop Vincentiu a vizitat biserica misionara Perisoru II

Ziua s-a incheiat cu vizitarea unei a treia parohii, din cadrul Protopopiatului Fetesti, mai exact, Perisoru II, aflata in satul Perișoru, Comuna Perișoru, județul Călărași. Biserica are hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva si Sfântul Ierarh Nectarie”, fiind apreciata ca misionara.

Comuna Perisoru se află în nord-estul județului Calarasi, la limita cu județul Ialomița, fiind strabatuta de autostrada A2, București-Constanța, dar accesul spre Perisoru se face prin Drajna Nouă sau pe șoseaua națională DN3B, tot aici aflandu-se si gara Perisoru.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusa in data de 27 iulie 2004, de către Preasfinţitul Părinte Dr. Damaschin Coravu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. Biserica Perisoru II a fost sfintita in ziua de 21 august 2007.

Pictura Bisericii Perisoru II a fost realizată în tehnica fresco, între anii 2006-2007, de către pictor Vernică Tufănoiu.

Vizite pastorale în Tudor Vladimirescu, Statiunea Marculesti si Perisoru II

In cadrul vizitelor desfasurate in Tudor Vladimirescu, Statiunea Marculesti si Perisoru II, Preasfintitul Episcop Vincentiu a fost inconjurat de mai multi slujitori din cadrul Eparhiei Sloboziei si Calarasilor, fiind intampinat de preotii din cele trei sfinte lacasuri.

In albumul foto aflat in partea de sus a articolului de fata, gasiti mai multe imagini surprinse, pe rand, in parohia Tudor Vladimirescu, parohia Statiunea Marculesti cat si in Parohia Perisoru II, realizate de reprezentantul media al Episcopiei.

Rămânem în legătură
Să începem