Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Încununarea bucuriei prin Sfânta Liturghie Arhierească

Sfânta Liturghie arhierească la Călărași, prilejuităde prezența Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna,

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Duminică, 10 septembrie2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a slujit la Biserica „SfințiiÎmpărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, Protopopiatul Călărași,unde s-a aflat spre închinarea credincioșilor Icoana Maicii Domnului de laMănăstirea Dragomirna.

S-a creat deja otradiție ca la începutul anului bisericesc și înainte de recolta de toamnăcredincioșii din Călărași să aducă prinos de rugăciune și mulțumire, încomuniune, printr-o procesiune pe străzile municipiului.

Această zi afost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinției Sale auslujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucerniciipărinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, NicușorSilviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părinţii protopopi din județulCălărași, preoţi şi diaconi.

CorulProtopopiatului Călărași a dat răspunsurile liturgice.

În cadrulSfintei Liturghii s-au rostit ectenii și rugăciuni pentru elevii care vorîncepe anul școlar, luni, 11 septembrie 2017

În cuvântul de învățătură,Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a adresat cuvânt de mulţumireÎnaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentrudarul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastre și a mulțumitPreabunului Dumnezeu că acum la începutul Anului Nou bisericesc suntembinecuvântați cu rugăciunile Maicii Domnului. A îndemnat credincioșii să-Lurmeze pe Hristos, „Lumina lumii” pentru a da răspuns bun la chemarea pe careMântuitorul Iisus Hristos o va face fiecăruia dintre noi.

Cu aceastăocazie, dar și ca semn de mulțumire, Preasfinția Sa a dăruit preacuvioaseimaici starețe Macrina și soborului de maici de la Mănăstirea Dragomirna, maimulte albume și cărți tipărite în Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Preasfinția Sa aîmpărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și i-a binecuvântat pentruînceputul noului an școlar.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.