Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Conferinţa pastoral – misionară a preoţilor din Călăraşi

Miercuri, 7iunie 2017, a avut loc prima Conferinţă pastoral-misionară din anul acesta,care a purtat titlul „2017 – Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şial pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi alapărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”, care areunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Călăraşi:Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu.

Preasfinţia Sa aparticipat la slujba de Te Deum de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin șiElena” – Volna din municipiul Călăraşi, ulterior, toţi clericii, deplasându-sela Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi.

Conferinţapastoral – misionară din primăvara aceasta a avut ca temă principală „2017 – Anul omagial al sfintelor icoane, aliconarilor şi al pictorilor bisericeşti”, pe trei teme.

În cuvântul dedeschidere, Preasfinţia Sa a vorbit despre subiectul conferinței, despresfintele icoane și rolul lor în viața și lucrarea noastră pastorală,învățătorească și sfințitoare.

Subiectulconferinţei preoţeşti, a fost dezvoltat de trei referenţi principali selectaţipentru alcătuirea referatelor de la cele trei Protopopiate: preotul CristianNeagu, de la parohia Dorobanțu, Protopopiatul Călărași, preotul Mirel TheodorDinu de la parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Cetatea Veche,Protopopiatul Oltenița și preotul Ștefan Frățilă de la parohia Măriuța, ProtopopiatulLehliu.

Preasfinţia Sa adat cuvântul și celor 6 coreferenți care au adus scurte completări referatelorprincipale. Au vorbit următorii preoți: Cătălin Vintilă de la parohia Vărăștiși Sorin Ionuț Păun de la parohia Tonea din Protopopiatul Călărași, Ion Huc de la parohia Nana și Constantin Dociude la parohia Nuci din Protopopiatul Oltenița, Florin Țițeică de la parohia Frăsinetși Claudiu Dragomir de la parohia Lupșanu, Protopopiatul Lehliu.

La sfârșitulconferinței Preasfinția Sa a dat cuvântul părinților consilieri, care auprezentat problemele actuale din Episcopia noastră.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.