Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Procesiune în Săptămâna Luminată

HramulMănăstirii Slobozia

Comunicat de presă

În perioada 19 -23 aprilie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu,Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o serie de manifestări cu ocaziasărbătoririi hramului „IzvorulTămăduirii” al străvechiului așezământmonahal „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

În cetateaSloboziei va veni și va aduce multă binecuvântare pentru credincioșiiEparhiei, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea AgapiaNouă, Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Calendarulevenimentelor se va desfășura după următorul program:

Miercuri, 19 aprilie 2017:

La ora 13:45 vaavea loc primirea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului la CatedralaEpiscopală, urmată de slujba de Te Deum.

La ora 14:15,după slujba de Te Deum, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, soborul depreoți și credincioșii, vor pleca într-o procesiune pe străzile municipiuluiSlobozia până la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, unde sfânta icoană va fi depusăîntr-un baldachin în curtea sfântului lăcaș, spre închinare tuturor credincioșilor.

În toată aceastăperioadă, ca bucuria să fie deplină, la Mănăstirea Slobozia se vor săvârșislujbe de Priveghere, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

Vineri, 21 aprilie 2017:

În ziuasărbătorii hramului Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” va fi săvârșită SfântaLiturghie de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora09:00. La slujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței ConsiliuluiEparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilorși preoți din municipiul Slobozia.

Duminică, 23 aprilie 2017:

PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 09:00, va sluji Sfânta Liturghie,înconjurat de părinții consilieri ai Centrului Eparhial și de preacuvioșiipărinți stareți de la mănăstirile Eparhiei.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spreînchinare până luni, 24 aprilie 2017, orele 10:00, când va fi pregătită pentruîntoarcerea la Sfânta Mănăstire AgapiaNouă.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

birpresesc@yahoo.ro

Rămânem în legătură
Să începem