Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Urziceni. Peste 1000 de persoane la Marșul pentru viață

Ținândcont de importanta inițiativă a Asociației Studenți pentru Viață, aprobată prinDecizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nr. 579/2017, cubinecuvântarea și părinteasca grijă a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU,Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Urziceni a organizat „Marșulpentru Viață –ajută mama și copilul, ei depind de tine”, Ediția a VII-a,Urziceni, 2017.

Laaceastă acțiune au luat parte peste 1000 de cetățeni ai orașului și dinîmprejurimi, elevi de la școlile din Municipiu însoțiți de profesorii dereligie, clerici și mireni. Parcursul marșului a avut ca punct de plecare CentrulVechi al municipiului Urziceni (ora 15) continuând pe Calea București, până laCatedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni.

DelegatulChiriarhului la această manifestare, Părintele consilier administrativ Gavrilă Cristi,alături de părintele protopop Berbec Aurel și de părintele secretar GhiaurAndrei Gabriel, a săvârșit pe esplanada Catedralei slujba de Te – Deum, lafinalul căreia s-a citit mesajul Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, EpiscopulSloboziei și Călărașilor.

Începândcu ora 16, cei prezenți au primit în dar un program artistic deosebit, susținutde grupuri de cateheză parohiale, dar și de copii talentați din comunitățileparohiilor Protopopiatului Urziceni. Programul a fost prezentat de PărinteleDincă Ovidiu.

GrupulArmonia al Parohiei Grindu a deschis spectacolul prin interpretarea unorfrumoase pricesne acompaniate la chitară. Tânăra Mihaela Chesar a continuatmanifestarea prin interpretarea unor cântece populare și moderne. Câțiva copiipasionați de rezolvarea cubului rubik au oferit demonstrații practice înaceastă îndeletnicire spre bucuria copiilor prezenți. Grupul de catehezăVlăstare Ortodoxe al Catedralei din Urziceni coordonat de doamna profesoarăBanciu Anelia Raluca a încheiat spectacolul desfășurat pe esplanada Catedraleidin Urziceni prin interpretarea unor cântece dedicate mamei și prin recitareade poezii specifice.

Concomitentcu acest moment de bucurie, în imediata apropiere a Locașului de cult s-audesfășurat ateliere de lucru ale grupurilor de cateheză parohiale după cumurmează:

– Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca al Protopopiatului Urzicenicoordonat de doamna Berbec Victorița – icoane pe sticlă și pe lemn;

– Grupul de cateheză Muguri de lumină al Protopopiatului Urzicenicoordonat de d-ra Toma Adriana Mariana – confecționat mărțișoare si felicităriprin metoda quiling;

– Grupul de cateheză Sfântul Nicolae Fierbinți de Jos, coordonat dePr Radu Gheorghe, încondeiat ouă și împletit brățări;

– Filiala Cercului de pictură Sfântul Apostol Luca din ParohiaRoșiori II – coordonator Bătărigă Elena Brândușa – icoane pe sticlă;

– Tânărul Florin Roșu coordonat de Pr Mihalache Marian Aurelian –confecționat machete din carton;

– Grupul Colinda Jilavele, coordonat de domnul Victor Simion, cusprijinul preoților Minea Daniel Mirel și Manea Valentin – meșteșuguritradiționale locale (potcovit ouă și confecționat opinci);

– Grupul de cateheză al Parohiei Frumușica, coordonat de doamna DărândăuAlina – Concurs de șah;

– Grupul de cateheză al Parohiei Cătrunești, coordonat de Pr MatacheDănuț Robert – demonstrații de karate.

Totodatăun număr însemnat de copii a realizat desene pe asfalt, având ca temă deabordare Familia creștină.

Deasemenea copiii de la Grupul de cateheză al Parohiei Grecii de jos au plantatflori în curtea Catedralei din Urziceni.

Lafinalul manifestării cei prezenți au fost invitați să scrie câteva impresii cuprivire la eveniment și la mesajul acestuia așa cum l-au simțit și trăit înaceastă zi de sărbătoare închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, acestearămânând ca mărturie a sentimentului creat de acest eveniment.

ProtopopBerbec Aurel.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.