Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Conferinţa pastoral – misionară de toamnă a preoţilor din Călăraşi

Marți, 1 noiembrie 2016, a avut loc Conferinţăpastoral-misionară de toamnă, care a purtat titlul „2016 – Anul comemorativ alSfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești”, care areunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Călăraşi:Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu aparticipat la slujba de Te Deum de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin șiElena” – Volna, din municipiul Călăraşi, ulterior, toţi clericii, deplasându-sela Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi. La sfârșitul slujbei de Te Deum s-a săvârșit o scurtă slujbă de pomenire a vrednicului de pomenire Iustinian Arhiepicopul, care a trecut la cele veșnice în ziua de Duminică, 30 octombrie 2016.

În cuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despre personalitateaSfântului Ierarh Antim Ivireanul, despre rolul său major în culturabisericească și laică a poporului nostru, despre lucrarea de traducere în limbaromână a cărților bisericești și tipărirea lor. Prin osteneala Sfântului IerarhAntim Ivireanul, de trei secole slujim în limba română, în limba înțeleasă de toțifiii poporului nostru.

Subiectul conferinţei preoţeşti, a fostdezvoltat de trei referenţi selectaţi pentru alcătuirea referatelor, din ceinouă referenţi de la cele trei protopopiate: diaconul Constantin Nicolae, de laparohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna, Protopopiatul Călărași,preotul Bogdan Anca de la parohia Sărulești Sat, Protopopiatul Lehliu șipreotul Gabriel Cireșoiu de la parohia Frumușani, Protopopiatul Oltenița.

Preasfinţia Sa a dat cuvântul preoţilorreferenți secundari, care au completat referatele susținute cu alte informațiilegate de tema conferinței. Au vorbit următorii preoți: Ionuț Seimeanu de laparohia Mihai Viteazul și Vasile Petre de la parohia Vlad Țepeș, ProtopopiatulCălărași, Nicu Marius Frâncu de la parohia Paicu, Daniel Preda de la parohiaDragoș Vodă, Protopopiatul Lehliu, Ionuț Tudose de la parohia Radovanu și GheorghițăVoinea de la parohia Budești, Protopopiatul Oltenița.

În continuarea conferinței, părinții protopopidin cele trei Protopopiate ale județului Călărași au trecut în revistăactivitățile desfășurate în acest an cu tema „2016 – Anul omagial al educațieireligioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al SfântuluiIerarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești”.

La sfârșitul conferinței Preasfinția Sa a datcuvântul părinților consilieri, care au prezentat problemele actuale dinEpiscopia noastră.

Rămânem în legătură
Să începem