Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Hramul bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia

Miercuri,26 octombrie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit SfântaLiturghie arhierească cu ocazia hramului Bisericii „Sfântul Dumitru” dinSlobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a mulţime decredincioşi.

Pentrucinstirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, ocrotitorulacestei biserici, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu afost adusă, încă din ziua de Duminică, 23 octombrie, racla cu sfintele moașteale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina și o racla cu un veșmântal Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.

Credincioşiiau simţit bucuria comuniunii și binecuvântarea lui Dumnezeu prin sfinţii Săi şiau înălţat rugăciuni înaintea sfinților lui Dumnezeu pentru sănătate şimântuire la Sfânta Liturghie, săvârșită sub protia Chiriarhului împreună cu unsobor de preoți și diaconi.

Corulrestrâns al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” dinSlobozia a dat răspunsurile liturgice, dirijat de părintele Cătălin Stanciu.

Încuvântul Său, Preasfinţitul Părinte Episcop a vorbit despre exemplul de credinţăjertfelnică pe care ni-l dă Sfântul mare Mucenic Dimitrie, despre mărturisireași trăirea credinţei ortodoxe în lumea secularizantă de azi. Preasfinția Sa i-afelicitat pe preoţii slujitori şi membrii comunităţii parohiale pentru frumoasălucrare pastorală şi socială a parohiei.

DupăSfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu soborul deslujitori, a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitorişi binefăcători ai acestei sfinte biserici, apoi a sfințit capela din curtea bisericiiparohiale.

PreasfințiaSa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujba săvârșită cu ocaziahramului parohiei și a felicitat pe toți credincioșii care poartă numeleSfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.