Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Târnosirea bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Slobozia

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, la vremea Vecerniei, PreasfinţitulPărinte Episcop Vincențiu a săvârşit slujba de sfinţire (târnosire) a bisericiicu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Ioan Botezătorul” dinMunicipiul Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacuviosulpărinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri DanielFlorin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor – Silviu Dascălu șiMarius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, Protopopde Slobozia, preacucernicul părinte protopop Marian Pătărlăgeanu, Protopop deFetești şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul depreoţi şi diaconi au înconjurat lăcaşul de cult și a sfințit lucrărileexterioare. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmireaSfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujiiîn condiţii canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfinţirea veşmântului pictural şi acatapetesmei.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii ai Coralei„Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

La acest moment de sărbătoare pentru comunitateaparohială, Preasfinția Sa a acordat părintelui paroh Nicolae Tudose „CruceaSloboziei” pentru implicarea jertfelnică în ridicarea acestui sfânt locaș.

Preasfinția Sa a vorbit mulțimilor de credincioși desprejertfa de sine față de aproapele ca semn al trăirii Cuvântului EvanghelieiVieții și a mulțumit preoților și credincioșilor care s-au jertfit la ridicareaacestei biserici, dăruindu-ne un nou altar de jertfă și rugăciune în cetateaSloboziei.

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut binecuvântareade a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruceaflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.

Rămânem în legătură
Să începem