Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Deschiderea Anului Şcolar la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

PreasfinţitulPărinte Episcop Vincenţiu a participat luni, 12 septembrie 2016, la deschidereaAnului Şcolar la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” dinSlobozia.

Pentru primadată, anul acesta, deschiderea Anului Şcolar avut loc în Catedrala Episcopală„Înălțarea Domnului” din Slobozia, unde s-a săvârșit slujba de Te-Deum.

S-a dat citiremesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,la începutul anului școlar 2016-2017.

Domnul AdrianNicolae Mocioniu, Primarul Municipiului Slobozia a prezentat un mesaj ladeschiderea anului şcolar 2016-2017.

Pe lângă eleviși părinți, în Catedrala Episcopală din Slobozia au fost prezenți reprezentanţiiautorităţilor județene și locale.

Preasfinția Sa aţinut un cuvânt de bun venit pentru toți elevii Seminarului, a amintit debursele lunare acordate de Episcopie elevilor cât şi de gratuitatea mesei elevilor care au media peste8,00. A binecuvântat pe profesori şi pe elevi şi i-a îndemnat să fie făcliiaprinse, care să lumineze celor din întuneric, ca prin educaţia creştină săumple vidul spiritual pe care secularismul zilelor noastre îl aduce însocietatea românească.

Pentru eleviidin primul an școlar dar și pentru elevii din ceilalți ani, Preasfinția Sa aprezentat corpul profesoral și pe noul director al Seminarului Teologic Ortodox„Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, preacucernicul părinte SebastianMarin.

PărinteleDirector Sebastian Marin a mulțumit Preasfinției Sale pentru binecuvântărilearhierești și pentru grija pe care o poartă acestei instituții de învățământteologic.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.