Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Procesiune pe străzile din Călărași

Vineri, 2septembrie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a întâmpinat IcoanaMaicii Domnului cu Pruncul de mână de la Mănăstirea Sihăstria Voronei,Mitropolia Moldovei și Bucovinei, adusă spre închinarea și binecuvântareacredincioșilor din Protopopiatul Călărași.

Toţi preoţii dinjudețul Călărași şi peste 3.000 de credincioşi au întâmpinat Icoana MaiciiDomnului la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași la ora17:00.

După primirea icoaneitoţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Biserica „Sfinţii ÎmpărațiConstantin și Elena” – Volna din Călărași, unde s-a săvârșit slujba de Te Deum,în prezența a mii de credincioși șiautorități locale și județene. Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de mână de laMănăstirea Sihăstria Voronei a fost depusă într-un baldachin, în curteabisericii, spre închinare tuturor credincioşilor, alături de racla cu sfintelemoaşte ale Sfântului Nectarie de la Eghina.

În cuvântul Său,Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a mulțumit ÎnaltpreasfințituluiMitropolit Teofan pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastreși a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum la începutul Anului Nou bisericescsuntem binecuvântați cu rugăciunile Maicii Domnului și ale Sfântului IerarhNectarie Taumaturgul.

A urmat slujbaPrivegherii în Biserica Sfinții Împărați – Volna în prezența Preasfinției Sale.

Duminică,Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu înconjurat de un sobor de preacuvioşipărinţi stareţi, părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preoţi şi diaconi vasăvârși Sfânta Liturghie în această biserică parohială.

Toţicredincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana MaiciiDomnului cu Pruncul de mână de la Mănăstirea Sihăstria Voronei, MitropoliaMoldovei și Bucovinei, care va mai rămâne la Biserica „Sfinţii ÎmpărațiConstantin și Elena” – Volna din Călărași până Duminică, 04 septembrie 2016,ora 13:00.

Rămânem în legătură
Să începem