Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Târnosirea bisericii – paraclis episcopal cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Amara

Luni, 22 august 2016, în ajunul odovaniei prazniculuiAdormirii Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşitslujba de sfinţire (târnosire) a bisericii – paraclis episcopal cu hramul „SfântulMare Mucenic Gheorghe” din incita Schitului Amara.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacuviosulpărinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail, preacucernici părinţi consilieride la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, Protopop deSlobozia şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul depreoţi şi diaconi au înconjurat lăcaşul de cult. Unul dintre cele mai importantemomente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce aconsacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiţii canonice SfântaLiturghie, urmat de sfinţirea veşmântului pictural şi a catapetesmei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului „SfântulIoan Gură de Aur” din Slobozia.

Preasfinția Sa a vorbit mulțimilor de credincioși desprejertfa ridicării acestei biserici și a mulțumit celor care au ajutat ca săputem sfinții această „Casă a lui Dumnezeu”.

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut ocazia dea trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflatepe Sfânta Masă nou sfinţită.

Marți, 23 august 2013, Preasfinţia Sa a săvârşit primaSfântă Liturghie în biserica – paraclis episcopal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul SeminaruluiTeologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Cu această ocazie, Chiriarhul locului a hirotonit preotpe diaconul Ion Costache pe seama parohie Misleanu cu hramul „Adormirea MaiciiDomnului” din Protopopiatul Slobozia.

Preasfinţia Sa a mulţumit tuturor celor prezenţi pentruurările adresate, vorbind despre însemnătatea liturgică a acestei zile,Odovania Adormirii Maicii Domnului, despre ajutorul pe care toţi îl primim prinrugăciunile Sfintei Născătoare de Dumnezeu.

A urmat un polihroniu, iar preoții și credincioșii auavut ocazia binecuvântată de a-l felicita pe părintele lor duhovnicesc,Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa înconjuratde soborul de slujitori au săvârșit slujba parastasului.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost apoifelicitat la Centrul Eparhial de părinţii consilieri, părinţii protopopi, darşi de oficialităţi locale, judeţene şi centrale, cu ocazia zilei de naștere.

Preasfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei şiCălăraşilor, aniversează astăzi, marți, 23 august 2016, împlinirea vârstei de62 de ani.

Rămânem în legătură
Să începem