Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Mulțime de credincioși la sfințirea picturii bisericii din localitatea Manasia

Duminică, 3 iulie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Manasia, pentru a marca un eveniment de mare importanța pentru comunitate. La a doua Biserică cu hramurile „Pogorârea Duhului Sfânt” și „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Manasia s-a săvârșit slujba de sfințire a picturii bisericii și a catapetesmei.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicul părinte consilier Florin Ionescu, părintele protopop Aurel Berbec, preoţi şi diaconi.

În cuvântul Său, Preasfinţitul Chiriarh a vorbit despre chemarea primilor ucenici la misiunea de Apostoli, care „îndată” răspunzând chemării Mântuitorului şi-au părăsit mrejele, corăbiile, familiile şi i-au urmat lui Hristos. Sfinţii români, pe care îi prăznuim în această Duminică, au urmat exemplul Sfinţilor Apostoli în răspunsul dat chemării dumnezeieşti şi sunt pururea rugători pentru poporul român şi Sfânta lui Biserică în faţa Mântuitorului Hristos.

Preasfinția sa i-a felicitat pe toți cei care s-au ostenit pentru frumusețea sfintei biserici, preoții, credincioșii și autorități locale.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Dragomir Theodoru, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și a Casei lui Dumnezeu – Biserica.

Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic în realizarea picturii bisericii, care astăzi a fost sfințită. A acordat a ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” domnului Oprea Gelal și doamnei Liliana Mânzatu, iar domnului Tudor Cristea i-a oferit Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori ai Bisericii.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.