Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Slujbă arhierească de Duminica Tomii la Mănăstirea Slobozia

Duminică,8 mai 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghiearhierească în biserica Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

Subprotia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat PreacuviosulPărinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieriDaniel Enaşcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius GabrielPurcărea, preacucernicul părinte protopop de Slobozia Ionuț Butu, preacuvioşiipărinţi stareţi ai mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor,preoţi şi diaconi.

Încadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul BogdanAnca, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohie Sărulești Sat, ProtopopiatulLehliu, județul Călărași.

Încuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despre încredințarea lui Toma, despreîndemnul Mântuitorului: „Nu fi necredincios, ci credincios” și fericirea pecare o afirmă Mântuitorul „Fericiți cei ce nu au văzut și au crezul !”.

PreasfințiaSa a binecuvântat pelerinii care se închinau la icoana făcătoare de minuni aMaicii Domnului de la Mănăstirea Vorona.

Credincioşiiîncă sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minunia Maicii Domnului, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 9 mai 2016,apoi, la ora prânzului va fi pregătită și se va întorace la Mănăstirea Vorona,din Arhiepiscopia Iașilor.

Agențiade Știri Lăcașuri Ortodoxe a transmis și astăzi slujba Sfintei Liturghii peRețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – www.sf-esc.ro [file:///C:/Users/BirPresESC/Desktop/08 mai 2016 – Man. Slobozia/www.sf-esc.ro ] și pe site-ulAgenției de Știri Lăcașuri Ortodoxe – www.lonews.ro [file:///C:/Users/BirPresESC/Desktop/08 mai 2016 – Man. Slobozia/www.lonews.ro] .

Rămânem în legătură
Să începem