Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Lumina Învierii luminează tuturor

Cubinecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei șiCălărașilor, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni încolaborare cu 5 parohii (Fierbinți Târg, Fierbinții de Sus, Fierbinții de Jos,Grecii de Jos și Stroiești) a organizat în data de 05 mai 2016 prima ediție aacțiunii „Lumina Învierii luminează tuturor”.

Astfel, înSăptămâna Luminată, pentru a bucura sufletele persoanelor instituționalizate încadrul Complexului de Servicii Sociale Fierbinți din județul Ialomița ce cuprindedouă servicii pentru persoane adulte și anume: Centrul pentru Persoane Vârstniceși Centrul de Protecție Temporară pentru Tinerii care nu mai suntinstituționalizați a fost organizată această frumoasă acțiune la sediulcentrului.

PreacucerniculPărinte Protopop Berbec Aurel a adresat un cuvânt de mângâiere pentru toți ceiprezenți în deschiderea acestei acțiuni.

În cadrul ei, beneficiariiau urmărit un program artistic alcătuit din cântece și poezii care a fostpregătit și susținut de copiii de la:

Grupul decateheză „Muguri de lumină” al Protopopiatului Urziceni – coordonat dedomnișoara Toma Adriana Mariana cu sprijinul următorilor voluntarisocial-misionari: doamnele Ungureanu Ecaterina, Nae Petra și Marcu Georgeta;

Grupul decateheză „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” al Parohiei Grecii de Joscoordonat de Preacucernicul Părinte Apostol Dănuț.

La final toțibeneficiarii Complexului de Servicii Sociale Fierbinți au primit daruri dinpartea parohiilor care au fost distribuite de copiii prezenți. Aceștia auinteracționat cu persoanele vârstnice și au creat o punte între generații și unmediu familial plăcut atât de necesar în spiritul acestei mari sărbători aÎnvierii Domnului.

Toma AdrianaMariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Rămânem în legătură
Să începem