Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

E vremea faptelor!

Și în acest an,în preajma Praznicului Învierii Domnului și în contextul „Anului Omagial al educaţieireligioase a tineretului creştin ortodox”, Protopopiatul Sloboziaprin parohiile arondate a ajuns la familiile cu o situaţie materială şi socialăprecară, aflate în grija Biroului de Asistență Socială, la copiiiinstituționalizați, la persoanele vârstnice, precum și la enoriași dinparohiile misionare și de categoria a III-a.

Încă din anul2004, Protopopiatul Slobozia organizează această colectă de produse specificeSfintelor Paști, misiunea Protopopiatului fiind aceea de a sprijini în mod caritabilși fără discriminare, persoane și familii din comunitate aflate în dificultate.

„A devenit deja o tradiţie să dăruim atențieși dragoste în preajma Sfintelor Sărbători, astfel încât preoții șicolaboratorii noștri s-au mobilizat exemplar ca să împărtăşim bucuria ÎnvieriiDomnului cu aproapele.”, a spus părintele Butu Ionuț, protopop de Slobozia.

De asemenea, întoate parohiile din cuprinsul Protopopiatului, prin implicarea consiliilor şi comitetelor parohiale,se distribuie pachete cu dulciuri copiilor care vin la biserică pentru a primiSfânta Împărtășanie și pachete cu alimente persoanelor vârstnice, singure,precum și familiilor aflate în risc social.

Preoţiislujitori au cercetat la domiciliu şi au pregătit duhovniceşte persoanelesingure, bolnave, nedeplasabile sau cu handicap, precum şi pe cele internate îninstituţiile de protecţie socială ale statului (cămine de bătrâni, centre deplasament pentru copii, penitenciar, şcoli speciale) pentru ca și aceșticreștini să se bucure de Lumina Învierii.

Hristos aînviat!

A consemnat AnastasiaPătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia

Rămânem în legătură
Să începem