Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

20 Aprilie 2012 – Hramul Mănăstirii, monument istoric, din Slobozia

Vineri, 20 aprilie 2012, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte „Izvorul Tămăduirii”, o sărbătoare închinată Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile „Sfinţii Voievozi” şi „Izvorul Tămăduirii” din Slobozia. La slujbă au participat membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, preacucernicii părinţi protopopi ai Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor și un sobor de 90 de preoţi și diaconi.

S-au rugat alături de ceilalți pelerini și credincioși și reprezentanţi ai autorităţilor locale, județene şi centrale.

În cuvântul Său Preasfințitul Episcop a vorbit credincioșilor despre ajutorul pe care-l primim prin rugăciunile către Născătoarea de Dumnezeu, despre puterea sfințitoare a apei ce s-a sfințit în această zi, despre ajutorul pe care sfinții îl dăruiesc sufletelor și trupurilor noastre.

După oficierea Sfintei Liturghii Preasfinţia Sa a sfinţit Aghiasma, după rânduiala specifică Săptămânii Luminate.

Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia, Paraclis Episcopal, a primit hramul „Izvorul Tămăduirii” în luna noiembrie a anului 2009.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.