Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Părintele Constantin Necula, îndemn la libertate în Hristos

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, prin Biroul pentru catehizareparohială, a organizat două conferinţe la nivelul judeţelor Ialomiţa şiCălăraşi, intitulate Tinerii şilibertatea, în cadrul cărora a conferenţiat Preacucernicul preot ConstantinNecula, consilier misionar-pastoral al Mitropoliei Ardealului şi profesoruniversitar la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Astfel, în ziua de marţi, 19aprilie 2016, Sala Galax din municipiul Slobozia s-a dovedit a fi neîncăpătoarepentru mulţimea de credincioşi tineri, adulţi şi seniori, care au venit cudragoste şi bucurie la prima conferinţă,în deschiderea căreia a concertat Corala SfântulMare Mucenic Mina a Protopopiatului Slobozia, coordonată de părinteleprofesor Cătălin Stanciu.

În prima parte, PărinteleProfesor Constantin Necula a definit conceptul de libertate şi modul în carelibertatea şi responsabilitatea sunt corelate Evangheliei Mântuitorului Hristos,în partea a doua urmând răspunsurile la întrebările primite din parteapublicului.

Începutul zilei de miercuri,20 aprilie 2016, a fost marcat de vizitarea Penitenciarului din Slobozia, unde,Preacucernicia sa a avut două întâlniri cu caracter catehetic, atât cu cadrele,cât şi cu persoanele private de libertate.

A doua parte a zilei s-aconcretizat prin participarea la cea de-a doua conferinţă în municipiulCălăraşi, la Sala Barbu Ştirbei aConsiliului Judeţean Călăraşi, conferință deschisă de către membrii Corului Mihail Vulpescu din ProtopopiatulCălărași. Părintele a conferenţiat în prezenţa a aproximativ 1000 de persoane,alături de preacucernicul preot Manuel Rusu, consilier cultural delegat dinpartea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, urmând aceleaşi linii directoare caşi la Slobozia.

Aceste manifestări organizatecu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, EpiscopulSloboziei şi Călăraşilor, vor continua în acest an închinat de Sfântul Sinod alBisericii Ortodoxe Române ca Anul omagialal educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, totodatăîncadrându-se și în proiectul aniversar local Mărturisire spre desăvârșirea credinței ortodoxe.

Rămânem în legătură
Să începem