Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

COMUNICAT: Cu ajutorul lui Dumnezeu, dupa atacul DDoS, reteaua web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor isi reia activitatea

Cu ajutorul lui Dumnezeu, in urma atacului DDoS de zilele trecute, Reteaua web informationala a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor isi reia activitatea, echipele Serviciului specializat NETCreator al „Lacasuri Ortodoxe” – din tara si strainatate (www.netcreator.ro [https://www.netcreator.ro] si www.netcreator.us [https://www.netcreator.us] ) – incercand treptat sa reactiveze toate bazele de date, continutul si toate functiile existente anterior pe platforma web.

Serverele principale pe care Episcopia Slobzoiei si Calarasilor le detine in tara si strainatate functioneaza, in prezent, la parametri normali.

La aceasta ora, computerele de lucru au fost, de asemenea, verificate, devirusate si reformatate dupa caz.

In toata aceasta perioada, Departamentul mass-media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, condus de Pr. Arhid. Nicusor-Silviu Dascalu, a continuat dialogul cu reprezentantii Asociatiei Lacasuri Ortodoxe si cu reprezentantii din teritoriu, din cadrul Protopopiatelor, permanent, prin intermediul serviciului de e-mail, colaborand si/sau asigurand un schimb de informatii – atat cat a fost posibil si conform strategiilor si gradului de securitate impuse de ferocitatea atacului. De asemenea, a avut loc un dialog permanent si colaborarea cu Serviciile NETCreator ale „Lacasuri Ortodoxe”, in vederea salvarii retelei web construite in ultimii ani cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor.

Astfel, in paralel cu raspunsurile la atacurile la care a fost supusa platforma web a Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (www.lonews.ro [https://www.lonews.ro] ), echipele Serviciului specializat NETCreator au fost nevoite sa raspunda simultan, in aceasta perioada, cu ajutorul lui Dumnezeu, si atacurilor efectuate asupra noii retele web www.sf-esc.ro. Intr-un final, toate atacurile au ajuns sa fie amplificate, comasate si indreptate impotriva platformei web a Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (www.lonews.ro [https://www.lonews.ro] ).

La aceasta ora, echipele specializate NETCreator, din tara si strainatate, ale „Lacasuri Ortodoxe” si Departamentul mass-media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor incearca, treptat, reactivarea tuturor bazelor de date si a tuturor functiilor existente anterior pe Reteaua web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro] ), in special cele ce tin de creierul central al acesteia, urmand ca elementele retelei (site-uri web ale protopopiatelor, bisericilor si manastirilor din Episcopie) sa redevina active in timp.

Multumim lui Dumnezeu, le multumim tuturor celor ce ne-au fost si ne sunt acum aproape, voluntarilor care s-au oferit sa ne ajute, multumim tuturor cititorilor si abonatilor care ne-au trimis nenumarate mesaje de sustinere.

Departamentul mass-media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor

Rămânem în legătură
Să începem