Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

18 aprilie 2012 – Procesiune pe străzile municipiului Slobozia

Miercuri, 18 aprilie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu toți preoţii Eparhiei noastre şi peste 10.000 de credincioşi au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, orele 16:30, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Neamţ.

După oficierea slujbei de Te Deum, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul a fost desfăşurat cu ocazia hramului Mănăstirii din Slobozia, „Izvorul Tămăduirii”.

Vineri, Preasfinția Sa va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preacuvioși părinți stareți, părinți consilieri ai Centrului Eparhial, preoți și diaconi din toată Eparhia noastră. Toți credincioșii sunt așteptați să se închine și să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Neamţ, care va mai rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 23 aprilie 2012, orele 10:00.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.