Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Imagini noi din Țara Sfântă – A doua zi a călătoriei binecuvântate

Sâmbătă, 2aprilie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a descoperit peleriniloralte bucurii duhovnicești.

Încă dedimineață grupul de pelerini a fost primit de Preafericitul Părinte Patriarh Teofilal III-lea al Ierusalimului și al întregii Palestine, unde Preafericirea Sa aținut un cuvânt duhovnicesc și de întărire.

PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu a prezentat Preafericirii Sale grupul român depelerini, mulțumindu-i, totodată, pentru primirea făcută și pentru binecuvântareade a slujii Duminică la Sfânta Liturghie.

ChiriarhulSloboziei și Călărașilor a oferit Preafericirii Sale o cruce de binecuvântare,primind la rândul Său un dar, precum și toți pelerinii prezenți.

S-a continuat cuvizita la biserica celei de a treia aflări a capului Sfântului IoanBotezătorul, aflată în cetatea Ierusalimului. De acolo au pornit către Betleem,unde cu smerenie au cântat un colind și și-au plecat capetele la PeșteraNașterii, locul în care S-a născut Mântuitorul, închinându-se și la icoanaMaicii Domnului Betleemița, făcătoare de minuni, singura icoană în care MaicaDomnului are un chip zâmbitor pentru bucuria nașterii Pruncului Sfânt.

În ultima partea zilei pelerinii au vizitat Mănăstirea Sfântul Teodosie și Peștera Magilor.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.