Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

13 aprilie 2012 – Denia Prohodului la Catedrala Episcopală

„Înălţarea Domnului” din Slobozia

Vineri, 13 aprilie 2011, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit la Catedrala „Înălţarea Domnului” din Slobozia Denia Prohodului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi, care s-au rugat și au cântat imnul prohodului Domnului. La sfârşitul Deniei, ierarh, preoţi şi credincioşi, au săvârşit procesiunea în jurul Catedralei Episcopale cu Sfântul Epitaf, o pânză pe care este pictată punerea în mormânt a Mântuitorului. După ce toţi credincioşii au trecut pe sub Sfântul Epitaf, a fost aşezat pe Sfânta Masă, unde va rămâne până la Praznicul Înălţării Domnului.

În încheiere, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat semnificaţia patimilor şi morţii Domnului nostru Iisus Hristos, pentru fiecare dintre noi, îndemnând credincioşii la pregătire sufletească și trupească pentru întâmpinarea praznicului Învierii Domnului, chezăşia mântuirii noastre.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.