Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Al treilea hram al Bisericii – Paraclis Episcopal

Miercuri,11 noiembrie 2015, când Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe Sfinţii Mucenici:Mina, Victor şi Vichentie, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Slobozieişi Călăraşilor a slujit la Biserica – Paraclis Episcopal, care şi-a sărbătorit altreilea hram de la sfințire.

Ziuahramului a început seara, când Preasfinţia Sa a participat la slujba depriveghere, săvârşită în Biserica – paraclis Episcopal.

Aceastăzi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinţiei Sale, auslujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescuşi Nicuşor Silviu Dascălu.

Corulrestrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ion Gură de Aur” din Slobozia a datrăspunsurile liturgice.

Încadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe preacucerniculdiacon Alexandru Daniel Vasile pe seama Catedralei Episcopale „ÎnălțareaDomnului” din Slobozia.

DupăSfânta Liturghie a fost săvârşit un Polihroniu pentru Preasfinţitul Episcop laaniversarea zilei numelui.

Încuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a vorbit despre jertfa SfințilorMucenici, exemplu de trăire şi lucrare pentru fiecare creştin şi a mulţumitcolaboratorilor Centrului Eparhial, părinţilor stareţi şi tuturorcredincioşilor pentru urările făcute la sărbătoarea zilei onomastice,asigurându-i că sunt prezenţi cu toţii în rugăciunile Sale.

S-asăvârșit slujba de parastas pentru ctitorii bisericii.

Laora 12:00, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit la Centrul Eparhialpe toată lumea la o recepție aniversară.

Slujbaa fost transmisă online pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei șiCălărașilor – www.sf-esc.ro și Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.

Rămânem în legătură
Să începem