Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Procesiune pe străzile din Călărași

Vineri, 4septembrie 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a întâmpinat racla cusfintele moaște ale celor 33 de Sfinți din Catedrala Mitropolitană de la Iași,adusă spre închinarea și binecuvântarea credincioșilor din Protopopiatul Călărași.

Toţi preoţii dinjudețul Călărași şi peste 3.000 de credincioşi au întâmpinat racla cu sfintelemoaşte la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași la ora 17:00.

După primirearaclei toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Biserica „SfinţiiÎmpărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, unde s-a săvârșit slujba deTe Deum, în prezența a mii decredincioși și autorități locale. Racla cu sfintele moaşte a fost depusăîntr-un baldachin, în curtea bisericii, spre închinare tuturor credincioşilor.

În cuvântul Său,Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a mulțumit ÎnaltpreasfințituluiMitropolit Teofan pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopieinoastre și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum la începutul Anului Nou bisericescsuntem binecuvântați cu rugăciunile Sfinților Apostoli și Martiri ale cărorsfinte moaște sunt în sfânta raclă.

Duminică,Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu înconjurat de un sobor de preacuvioşipărinţi stareţi, părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preoţi şi diaconi vasăvârși Sfânta Liturghie.

Toţicredincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la racla cu sfintelemoaştele, care va mai rămâne la Biserica „Sfinţii Împărați Constantin și Elena”– Volna din Călărași până Duminică, 06 septembrie 2015, ora 13:00.

„Agenţia de ştiri – Lăcaşuri Ortodoxe” vatransmite online evenimente (live și reluare), care vor putea fi vizionate peurmătoarele site-uri: www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro/] , www.lonews.ro [https://www.lonews.ro/] și www.protoieriacalarasi.ro [https://www.protoieriacalarasi.ro/] .

Rămânem în legătură
Să începem