Caută
Categorii
  • Știri
  • Transmisiuni
  • Unelte
  • Cereri și Formulare
  • Îndrumător
  • Publicații
  • Din Arhive
  • Toate
Peste 350 de Biserici și Mănăstiri. 6 Protopopiate.
În Bărăgan.
Informații oferite de Centrul Eparhial

Ce este nou în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Aniversarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor

PreasfinţitulPărinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, aniversează astăzi, Duminică23 august 2015, împlinirea vârstei de 61 de ani.

Cuacest prilej, clerul şi binecredincioşii Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor auadus ofrandă de rugăciune în Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” dinSlobozia, prin oficierea Sfintei Liturghii.

Cabucuria comuniunii să fie deplină, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinuluiși Strehaiei și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei a slujit alături de Preasfinția Sa Sfânta Liturghie Arhierească. Corala CatedraleiEpiscopale a dat răspunsurile liturgice și a susținut un mic concert la vremeacuvenită.

PreasfințitulPărinte Episcop Nicodim a vorbit credincioșilor prezenți despre pericopaevanghelică a tânărului bogat doritor de desăvârșire, despre îndemnul de a neîmbogăți în Dumnezeu și a conlucra cu Harul pe care ni-L dăruiește zi de zi.

PreasfințitulPărinte Episcop Vincențiu a mulțumit tuturor celor prezenți pentru urărileadresate, vorbind despre însemnătatea liturgică a acestei zile, OdovaniaAdormirii Maicii Domnului, despre ajutorul pe care toţi îl primim prinrugăciunile Sfintei Născătoare de Dumnezeu.

Laacest ceas aniversar Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotesitarhidiaconi pe doi ucenici de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinteinspector Cristian Ștefăniță Chiru și preacucernicul părinte inspector MariusGabriel Purcărea.

PreasfințiaSa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Mare Cruce” domnului deputat MarianNeacșu, mulțumindu-i pentru toată implicarea în bunul mers la comunitățilorparohiale din județul Ialomița.

Aurmat un polihroniu, iar preoții și credincioșii au avut ocazia binecuvântatăde a-l felicita pe părintele lor duhovnicesc, Preasfinţitul Părinte EpiscopVincenţiu.

Dupăterminarea Sfintei Liturghii, arhiereii și preoții au săvârșit slujba parastasului.

Unmoment special a fost acela când Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fostfelicitat la Centrul Eparhial de părinţii consilieri, de părinţii protopopi,dar şi de oficialităţi locale şi judeţene.

Evenimentula fost transmis live-online pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei șiCălărașilor prin Agenția de Știri „Lăcașuri Ortodoxe”.

Rămânem în legătură
Să începem