Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

04 aprilie 2012 – DREPT LA REPLICĂ – Evenimentul Zilei

În urma apariției articolului: „Porunca a opta: Să nu furi… mortul! Amin!”, publicat în ziarul Evenimentul Zilei, de către reporterul Liviu Cojan, Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor face următoarele precizări:

Pentru informarea corectă a opiniei publice, menţionăm faptul că informaţiile relatate în articolul sus-amintit sunt prezentate într-o formă distorsionată şi au scopul de a dezinforma cititorii ziarului respectiv. Domnul Liviu Cojan, autorul articolului a dat dovadă că nu stăpâneşte îndeajuns ABC-ul jurnalistic sau noţiunile de bază regăsite în orice manual de jurnalism. Un articol trebuie alcătuit pe baza unor surse credibile şi care pot fi oricând argumentate, aşa cum probabil autorul ştirii a învăţat din cartea de căpătâi a jurnaliştilor, Manualul de jurnalism al profesorului Mihai Coman, 2001, vol. I, pp. 18-20.

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a precizat prin nenumărate comunicate de presă publicate şi pe site-ul propriu în care a explicat situaţia canonică a domnilor Casian şi Gheorghe Pandelică, foşti preoţi în comuna Reviga, ce au fost scoşi din rândul clerului prin CATERISIRE (RĂSPOPIRE), în Şedinţa Consistoriului Eparhial din 29 noiembrie 2011, prin Hotărârile nr. 17 şi 21 din 2011. În acest articol nu au fost precizate aceste informaţii, astfel că cititorii ziarului au fost dezinformaţi, neprezentându-se situaţia clară a foştilor preoţi din localitatea Reviga, arătându-se un conflict care de fapt nu ar trebui să existe. Urmare a caterisirii celor doi slujitori, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a numit prin decizie chiriarhală un alt preot care să păstorească această comunitate şi singurul îndreptăţit să săvârşească slujbele din comuna Reviga.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.