Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Bucurie duhovnicească la Mănăstirea Frăţileşti – Sudiţi

Luni, 20 iulie 2015, Preasfinţitul Părinte EpiscopVincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la MănăstireaFrăţileşti-Sudiţi, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie auparticipat Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucerniciipărinți consilieri Ion Florea, Daniel Enașcu și Florin Ionescu, preacuvioșipărinți stareți, preoţi şi diaconi, alături de mulțime de credincioși.Răspunsurile la strană au fost date de un grup restrâns din corul „Sfântul MareMucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia.

La momentul predicii, Preasfinţia Sa a vorbit celorprezenţi despre marea evlavie pe care creștinii ortodocși o au pentruSfântul Proroc Ilie, care, potrivit Sfintei Tradiții, va fi Înaintemergător alMântuitorului Iisus Hristos la a doua Sa venire întru slavă; despre credința saputernică și râvna pentru slujirea lui Dumnezeu.

DupăSfânta Liturghie, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a dăruitcruciulițe copiilor, iar pe credincioșii prezenți la slujbă i-a binecuvântat șile-a oferit câte o iconiță.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.