Episcopia
Sloboziei și Călărașilor

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021
Citește articolul
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din data de 24 noiembrie 2021

Slujbă arhierească de Rusalii la Catedrala din Urziceni

Duminică, 31 mai 2015, zi în care creştinii ortodocşi prăznuiesc„Cincizecimea sau Pogorârea Sfântului Duh”, Preasfinţitul Părinte EpiscopVincenţiu, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat SfântaLiturghie Arhierească la Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” dinUrziceni.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată şi o slujbă specială, numită Vecerniaplecării genunchilor, în cadrul căreia au fost rostite şapte rugăciuni, şi aufost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au statdeasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Preasfinţia Sa aexplicat pericopa evanghelică, subliniind însemnătatea marelui praznic al PogorâriiDuhului Sfânt, ziua venirii în lume, într-un chip nou, a Duhului Sfinţitor, rodal Jertfei şi Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, pentru ca toţi oamenii,care cred în Hristos, să se poată bucura de darurile Sale.

Preasfinția Sa a acordat domnului primar Constantin Sava medalia aniversarăa Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe” a transmis in direct (online) SfântaLiturghie arhierească.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.

Din Arhive
Mai jos poți vedea variantele site-ului www.sf-esc.ro, cu întreg conținutul și funcționale, așa cum au apărut ele în timp, începând cu lansarea primului site în anul 2001.